RSS

Monthly Archives: January 2010

pengantin cantik berseri……

Setiap bakal pengantin pasti inginkan kulit muka yang licin, tiada jerawat dan jeragat serta masalah-masalah lain. Kalau ada, memang ia mendatangkan kerisauan dan mulalah memikirkan produk-produk yang ingin dipakai bg menghilangkan masalah tersebut..  ada yang sanggup menghabiskan beribu-ribu ringgit untuk kelihatan cantik, beli bermacam-macam produk, pegi salun dan macam-macam lagi….

Tetapi ada jugak yang kurang mengambil kesah…. “takpe… nnt aku suruhla mak andam tu mekapkan cantik2, hilangla jerawat-jerawat ni sume…” Bila si suami tgk time sanding tu… ” issshhhh, cantiknye bini aku ni…”, sudah habis majlis, buang sume mekap2 tu, mesti terdetik kat hati suami… “kan bagus kalo muka dia ni licin takde jerawat macam masa mekap tadi…”

kalo bole biarlah kulit muka kita mmg takde masalah, tak perlulah mekap tebal2 taknak bagi orang nampak yang tak elok tu….. bila terlalu byk pakai mekap ni pon tak elok jugak, kulit muka makin sensitif….

bagi sesiapa yang mempunyai masalah kulit muka tu, terutamanya bakal-bakal pengantin, saya cadangkan anda cubalah produk ni, iaitu sabun amoorea… mungkin ramai yang pernah dengar tapi belum cuba, ada jugak yang belum pernah dengar…..

 

AMOOREA Beauty Bar adalah sabun tulen dan 100% semulajadi , selamat dan efektif , 100% di import dari Europe yang berfungsi sebagai ” cleansing” , “toner” dan “moisturiser” untuk menjadikan kulit lebih lembut dan muda. Kaya dengan kombinasi Microalgae ( Hm-a) , ” Heilmoor Clay” , Tumbuhan Licorice dan Ekstraks Tea Tree Leaf..

amat sesuai bagi yang menghidapi masalah-masalah berikut:

  • Menghadapi Masalah Jerawat
  • Ingin Mengurangkan Bintik Hitam
  • Merawat Jeragat
  • Kulit Kering atau Berminyak
  • Ingin Mengecilkan Liang-liang Pori di Muka
  • Ingin Menghilangkan Eye Bag
  • Ingin Menjadikan Kulit Muka Halus , Tona Sekata dan Cerah
  • Merawat Penyakit Kulit seperti Ekzema

Amoorea bukan setakat untuk kulit muka, malah ia merupakan penyelesaian kepada setiap masalah kulit badan, juga untuk rambut….

Kebaikan amoorea:

  • Mengecilkan liang-liang pori
  • Mengawal ‘ blackhead’ dan ‘whitehead’
  • Mengawal keseimbangan pH kulit
  • Mengawal masalah jerawat dan kulit sensitive
  • Mengurangkan kesan parut pada kulit
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada wajah
  • Mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat
  • Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema , psoriasis , stretcmark , kesan selulit dan sebagainya
  • Kulit kelihatan satu tona lebih cerah kerana proses ‘exfoliation’
  • Kulit kelihatan kemerah-merahan secara semulajadi dan berseri-seri
  • Sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak
  • Mengurangkan noda-noda hitam dan sel-sel mati pada sekeliling leher , celah ketiak dan ‘bikini line’
  • Bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala
  • Melembut dan menyihatkan rambut
  • Saya memang menggalakkan sesiapa yang mempunyai masalah kulit mencuba produk ini kerana kesannya dapat dilihat dalam masa seminggu.. of course bukannya terus licin macam kulit telur, tetapi sedikit demi sedikit, dlm masa seminggu sudah dapat tgk kesannya apa lagi dlm sebulan????…

    untuk mengetahui cara penggunaan dan harganya sila klik http://greatamoorea.blogspot.com

    OR call/ sms saya terus 019-3419702 😉

    Hanani,

    HANNAN GALLERY

     

    Advertisements
     

    Tags: , ,

    wedding gift-tepak sirih

    salam to all,

    new wedding gift is arrived… it is a mini tepak sirih, dalam dia bole letak mcm2 choc, sweets, telur etc or bole bg macam tu je dengan hiasan yang menarik.. sangat cantik, menampilkan ciri-ciri warisan melayu.. saiz +- 10cm(L), 6cm(W), 7cm(H)..

     

    Selain daripada itu, kami juga ada yang berbentuk kotak. saiznye lebih kecil +-6cm x 6cm x 6cm…. rekaan ukirannya menambahkan keserian pada kotak tersebut…..

    Untuk sebarang pertanyaan, just leave a comment or contact me at 019-3419702…. 🙂

     

     
    6 Comments

    Posted by on January 26, 2010 in all about wedding, wedding, wedding gifts

     

    Tags: , ,

    2010….. new beginnings….

    it has been a very long time ago since i last updated this blog……. it was a slow-move biz period for me since if not mistaken june/july 2009 ….. with “not-good-health-condition, physically & mentally “, i just concentrated on some hantarans…. 2010 is arrived, hopefully this year gonna be  a new beginnings for me to work harder to achieve what i want to be in this industry…. 

    for the first post in this year of 2010, here comes the photos of hantaran done for eina & hazly’s wedding…. i did for both sides. For eina, i used champange and turqouise fresh roses… let’s take a look at eina’s hantaran first….

    thank you to the lovely couple Eina and Hazly for the opportunity… 😉

     
    Leave a comment

    Posted by on January 18, 2010 in all about wedding, hantaran, wedding

     

    Tags: ,